Landy

Landy

 

Hij begon al vroeg met het bespelen van een akoestische gitaar. Zijn leraar en grote voorbeeld was zijn vader. Dat hield wel in dat hij niet eerder naar bed ging voordat hij weer een paar riffs vlekkeloos kon spelen. Later ging hij lessen volgen bij een muziekschool waar hij zijn al opgedane ervaring nog wat bij kon schaven.

Landy luisterd veel muziek en richtte zich dan ook voornamelijk op de gitaargeluiden van onder meer The shadows, Little richard, thin lizzy, uiteraard de meester hemzelf Jimmy Hendrix, maar ook het wat stevigere werk kon hij wel waarderen zoals iron maiden, deep purple, venom, metallica en van halen. Een echte allrounder dus, niet gefocussed op 1 genre. Dit maakt van Landy een veelzijdige gitarist wat in de band ook goed te horen is.

zijn eerste electrische gitaar was een westone thunder 1. Op de muziekschool ontstond ook zijn eerste band, 'shut up', later in de jaren '80/'90 heeft hij in verschillende bands gezeten en met rodney, de huidige drummer van daizy bell zelfs nog in een metalband. met phill, de huidige bassist van daizy bell werd ook nog een reggaeband gevormd. het echte ontstaan van daizy bell gebeurde in cafe the game (rozenburg) doordat daar wekelijks jamsessies plaatsvonden.

Landy's rig bestaat momenteel uit een Gibson les Paul, een Roland 80 cube versterker met een line out naar een Torque. hij houdt van lekker hard maar ook het rustigere gitaarspel is aan hem besteed..

 

 

Daizy Bell