Marco

Marco

 

Als 14-jarige plukte hij een oude akoestische gitaar uit de vuilnisbak van de buren. Na deze ontdaan te hebben van diverse maar niet al te verse slablaadjes begon hij erop te spelen. Een week later stopte hij er al weer mee. Na dit staaltje van gebrek aan doorzettingsvermogen begreep hij zes jaar later dat het anders moest en begon fanatiek doch heel zachtjes thuis te oefenen tot hij op gevoel de juiste snaar wist te raken.

Verschillende bandjes werden opgericht en afgericht en stierven een stille dood. Dit veranderde toen hij met vrienden de Rozenburgse rockband Undertow, later U-Tow, oprichtte. Deze band speelde eigengereid, oorspronkelijk werk en genoot veel faam tot in de verre omstreken.

Marco haalt zijn inspiratie uit verschillende muziekstromingen - van blues tot klassiek en electrische pop tot progressieve rock. Zijn favoriete gitaristen zijn ; David Gilmour,, Neil Young en Jeff Beck.

In Daizy Bell speelt Marco zowal slag- als leadgitaar en dan het liefst op zijn Fender Stratocaster, een 40 jaar oude "Dick Dijkman Strat" en soms op een Telecaster. En niet te vergeten, als het mag....een stuk harder.

Marco vind zijn sound erg belangrijk en daarom wordt zijn signaal geleid door vele onprofessionele pedalen en versterkt door zijn moderne Koch ST buizenversterker, gepaard met een oude Peavey Pacer versterker. Dit maakt zijn toon uniek en klankspectrum compleet. (Meer speakers is beter !)

Naast het spelen in de band studeert Marco met veel plezier en naar alle vermogen aan Vinnie's Gittar School en draagt zelf deze kennis ook weer over middels zijn onlangs opgerichte gitaarschool : Gitaarzolder(.nl)

 

Daizy Bell