Rodney

Rodney

 

Beinvloed door de rockbands van de jaren 70 begon hij als kind al op potten en pannen te slaan. Toen hij 15 was begon Rodney echt met drummen maar ook andere instrumenten werden uitgeprobeerd, zoals gitaar en bas. Toch trok het drummen hem het meeste en daarmee ging hij dus verder.

Begin jaren 90 stapte hij in een band waar ook landy in speelde. Daar heeft hij een aantal keer mee opgetreden toen hij vertrok naar de band 'Caution', de band waar later Eus zanger van zou worden. Publiek trok deze band genoeg maar later besloten ze er toch mee op te houden. Rodney werd toen gevraagd om in diverse bands als tijdelijke vervanger te fungeren. Na zelf nog wat bandjes opgezet te hebben, die echter geen stand hielden, kwam hij terecht in de band van Marco, 'undertow', het latere 'u-tow' Daar drumde hij tot 2003. Na een muzikale stilte van 3 jaar ging hij bij 'Rodax' drummen. Daar speelde Rodney zo'n 7 jaar. Ondertussen was weer contact gelegd met Eus en daaruit is het huidige Daizy Bell ontstaan.

Rodney speelt op een zelfbouw kit met Pearl hardware. Het bestaat uit JZ standards, een Soho hi-Hat en Soho Snarestand. Verder gebruikt hij een 12" tom up, een 13" Tom en een 16" tom down, een 22" bassdrum en een 14" snare.Hij gebruikt alleen maar bekkens uit de Zildjian Z serie. Dit zijn een 16" thin crash, 16" medium crash, een 18" rockcrash een 20 " power ride en een 20 " wuhan China crash.

Hoewel all round qua muziekkeuze komen zijn invloeden toch wel uit de Rock, Hardrock en Metalscene..

 

 

Daizy Bell